Ugrás a tartalomra

Fitos Dezső Társulat

"Ars poeticánk alapja a hitelességre törekvés. Hűek vagyunk hagyományainkhoz, táncainkhoz, amelyek elsajátítása és bemutatása magas szintű tudást igényel, hogy a mozdulat kifejező ereje is láttassa azt a régről jövő erőt, amely minden táncművészeti ág alapja. Hiszünk a néptánc kortárs művészeti megmutatkozásában. Hisszük, hogy erejével, természetességével megszólítja a ma emberét!" (Fitos Dezső - Kocsis Enikő)

Fitos Dezső és Kocsis Enikő alkotópáros munkássága meghatározó és útmutató a magyar táncéletben. A magyarországi amatőr és hívatásos együttesek állandó alkotói, táncmesterei.  Munkáikban sokszor más művészeti ágakkal - bábművészettel, színházművészettel, cirkuszművészettel, a táncművészet más ágaival - közösen hoznak létre fúziókat, amelyben a néptáncra épülő művészeti összefonódásokban az alkotó elemek egymást erősítve hoznak létre új, egyedi alkotásokat. A Fitos Dezső Társulat tagjai fiatal, kivételes táncos egyéniségek, elhivatottságukat és tehetségüket a legrangosabb hazai szakmai díjaik is igazolják (Fülöp Viktor táncművészeti ösztöndíjas, Junior Prima-díjas, Aranysarkantyús és Aranygyöngyös szólisták). A Fitos Dezső Társulat több generációt kinevelt, amelyek tagjai ma a táncélet meghatározó egyéniségei és a hivatásos együttesek szóló táncosai.

 

Az együttes tagjai:

Alapító, művészeti vezető: Fitos Dezső, Kocsis Enikő
Művészeti asszisztens: Maksa Henrietta
Táncművészek: Gazsi László, Németh Antal, Kupec Zsolt, Gasztonyi Áron, Szerényi Béla, Mir Dávid, Mészáros Kinga, Simon Alexandra, Nagy Dorottya, Hanekám Luca, Alzetta Alexa, Németh Viktória, Izsó Lajos Hunor, Németh Eszter, Gellén Péter, Bíró Éva, Gera Zoltán, molnár Bálint  

KIM NKA Millenaris Eisberg