2019-12-09 19:00 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Royal Ballet (Peter Wright): A diótörő

Filmvetítés

2019-12-10 10:30 Nemzeti Táncszínház Kisterem

Igaz történet alapján

NTSZ - KET - Káva

2019-12-10 19:00 Nemzeti Táncszínház Nagyterem

Ízek, Táncok, Érzések

Budapest Táncszínház

A jövő csillagai

A jövő csillagai

Válogatás a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékeinek és hallgatóinak műsorából

Magyar Táncművészeti Egyetem

Nemzeti Táncszínház Nagyterem / 2019. október 22. 19:00

Műfajbalett

Felvonások száma2

Időtartam120

Egy oktatási intézményben mindig a szeptember az„újév”: az új tanév kezdetén a mesterek számba veszik, hogy ki mennyit nőtt, erősödött, ügyesedett, okosodott; és persze azt is, hogy milyen új tudásra, új műsorszámokra tett szert a nyár során. Mert a táncos bizony nem tarthat nyolc-tíz heti vakációt! Éppen ezért a Magyar Táncművészeit Egyetem növendékei és hallgatói a nyár egy részét szorgos munkával töltötték: nemzetközi kurzusokon vettek részt – akár Magyarországon, akár külföldön.

 

A nyári koncentrált munka mindig megtermi gyümölcsét: gyorsabba fejlődés, amikor hetekig „csak” táncolni kell – igaz, akár napi 6-7-8 órát is –, de nem terheli a diákokat semmi más tanulnivaló.

 

Aztán eljön a szeptember, és a növendékek egy évfolyammal előrébb lépnek, új feladatokat kapnak, új célokat tűznek ki. A tanévet a rendszeres iskolai és próbamunka jellemzi; fellépések, versenyek, vizsgák várnak mindenkire: akár a balettművész, akár a moderntánc, a néptánc vagy a színházi tánc szakon tanul a fiatal. Ilyenkor keresik-találják meg a helyüket az új diákok: ebben az évben a 10 éves balettnövendékek mellet tovább nőtt a külföldről érkezett hallgatók száma is. És máris kezdődik a felkészülés a decemberi Diótörő-szezonra, vagy majd az éves munkát – sőt: a diplomázók számára a kilenc éves képzést! – lezáró vizsgakoncertre.

 

Új vagy a korábbi évekből megőrzött műsorszámokból(esetleg új szereposztással) kínál ízelítőt a Magyar Táncművészeti Egyetem egész estét betöltő őszi előadása, melyre hívjuk és várjuk az érdeklődőket.


Támogatók
teszt.nemzetitancszinhaz.hu/